deus ex: human revolution

0x00

lords of midnight

Screen shot 2011-08-29 at 9.11.52 AM

Ye. És tudom, hogy pont én, aki a száz százalékos autentikus retro híve vagyok, pont én használtam emulátort a real-iron helyett - na ennek két oka van. Az egyik, hogy így meg lehet dobni az amúgy döglött lajhár sebességgel vánszorgó képernyőkirajzolást, a másik pedig, hogy így egyszerűbb volt közben a térképezés, tudniillik elég kényelmetlen egy C=128-at és egy notebookot egyszerre ölben tartani. Kipróbáltam. A legjobb lett volna ha nálam van a CoV#19-em, és tudok a papír alapú térképen bábukat tologatni.

map2


A stratégia egyébként pofonegyszerű volt: a Mountains of Ithiril-től délre és keletre az összes lordot betoborzása, majd Xajorkith-be küldése (aki nem fér be, azt egy mezővel délebbre). Dreams és Lothoril lordjai Gloom-nál teleltek addig, zavartalanul.

Screen shot 2011-08-29 at 9.13.36 AM

A játék végén a várost védő 15 lordnak összesen 11315 katonája, és 10040 lovasa volt. Úgy a negyven-valahanyadik napon meguntam a várfalon szétplaccsanó Doomdark katonákat nézni, és Morkinnal kelet-északkelet felé kerülve (nem mintha jött volna még sereg) elsétáltam a Tower of Doom-hoz, és a már egy hete ott rejtőzködő Lorgrim segítségével pontot tettem I. Doomdark uralkodásának végére.

Mike Singleton: hats off!

rage / iOS

0x00

state of the industry

Történt egyszer, hogy nem voltam megelégedve a munkáltatóm által éppen kínált perspektívával (megszűnés), ezért a havi keresetet fenntartandó a biztonság kedvéért elmentem egy állásinterjúra (kb. kétszer teszek ilyen balgaságot egy évtizedben, de végül aztán sose oda kerülök). Na ott azzal fogadtak hogy helószia, itt ez a rövid fél órás teszt, töltsd ki pleas. Mivel ez alapvetően egy IT place volt, azóta inkább paprikát és szőlőt termesztek.

ipv6. azt hitted mi?

Linksys WRT54G + Tomato (2.4-es binux) = nincs IPv6 support, nem is lesz. Havonta 1x kernel pánik.

Linksys WRT54G + TomatoUSB (2.6-os binux) = van IPv6 support, de 4Mb-os modellre kuncsorogni kell valakitől egy működő custom build-et, mivel honlapról linkelt romok közül csak a ‘mini’ kiadású daily snapshotban van IPv6,
abban azonban segfaultol a httpd. Ezt az akadályt pedig eleve nem érdemes megoldani, mert a következő probléma az, hogy pár óránként kernel pánikkal elszáll az egész trágyadomb (igen, a release verzió is).

Ideje egy NetBSD-s AP beszerzésének.

ez lesz a következő törölt topic...

[ link ] “Szakmailag nem nagyon sikerült még megfognotok Gabu-t, aztán azóta személyében próbáljátok meg támadni.”

another one bites the dust

ja hát a szokásos, teri egy ideig mammogott publicban, hogy “ez az internet :D”, aztán suttyomban mégis lezárta a kommentelési lehetőséget sj homoerotikus topicjánál, majd bannolta is a kirsa74 usert... gondolom sj-t - a tömeges igények ellenére - nem ;) így megy ez a hupkón

szavazás

Eheti szavazásunkban arra keressük a választ, mely hupper elvérzését nem bánnátok. (ötlet via trey)

[
eredményhirdetés ]

magánnyugdíjrotfl

Anno sokezer éve mikor boldog pályakezdőként a tudomásomra hozták, hogy be kell lépnem egy magánnyugdíjpénztárhoz, nem háborogtam sokat. Csak félig vagyok teljesen hülye, így rögtön párhuzamot tudtam húzni a “kötelezően fizetsz”, valamint az “adó” illetve “rablás” cselekményekkel. Le is vontam a konzekvenciát, miszerint itt tetemes mennyiségű szopás várható, úgyhogy a továbbiakban kár is ezen idegeskedni.

Fizettem is mint disznó, közben sandán mosolyogva mindenkire, aki a “magadnak gyűjtesz” és hasonló bullshit keywordökkel dobálózva járkált csillogó szemekkel.

Persze tudatosult bennem, hogy milliókkal rövidítenek meg havi keresetemből, és ezt a pénzt több évnyi munkával kell
újra megkeresnem, ezt a kezemből kiadott pénzt pedig - a kiadott pénzek jó szokásához híven - soha a büdös életben nem látom viszont. Tudomásul vettem azt is, hogy a zsidó pénzvilágot (hogy más jelzőket ne használjak), és az ő minion-jeiket (titkárnők, ügyvédek, etc) tartom el. Ez van, ilyen a hadisarc, tetszettünk volna nem elveszteni az első és második világháborút.

Nos, a tőlem elrabolt pénzt kedves zsidaink annyira “jól” fektették be a pénzvilágnak nevezett kaszinójukban, hogy az x milliómhoz majd’
10 év alatt kemény 17 ezer forintot sikerült hozzáírni (és akkor ebből le lehet vonni az mnyp működésére költött pár százalékot, a végeredmény negatív lesz)... Természetesen a befizetett pénzt se látom viszont (ez is rendben van, az adó már csak ilyen), az szépen visszafolyik a rendszerbe, hogy a “pénz” szóval illetett értéktelen papírfecnikkel játszott szerencsejáték rendszerbe rögzített nyertesei elköltsék kokainra.

p.s.: a bankkal (hitellel) szarul járók önmentegető szlogenje szokott lenni a “dehát nem lehetett előre látni” litánia. Nem a faszt nem. Zsidóhoz vitted a pénzed. Mégis mi a fenét hittél?

[
comments @ hup ]

minecraft filesystem

mark my words

<gab> minecraftfs-t ide
<gab> latni akarom ahogy epulnek a fileok
<gab> ... ezt le kene vedetni (c)
<gab> uj ertelmet kapna a virusirtas
<gab> egy creeper belerobbantott a p0rn konyvtaramba

8.02.11

Happy WiFi day!

public enemies

Pasted Graphic