linux, redefined

<Gabucino> hihetetlen hogy linuzosok mindenbol fost csinalnak
<Gabucino> ebbol a szempontbol olyanok mint az emesztorendszerem
<Gabucino> es a hup a segglyuk

re-cap

Így uborkaszezonban egy 2007-es HUP thread-et tudok ajánlani, desszertnek pedig két aktuális csemegét: Micskó (trey) szerint "attól enterprise valami, hogy enterprise-ban használják", valamint "a firefox nyugodtan megehet 1Gb memóriát is, megérdemli".

Szeretjük a mélyszakmai portálokat.

thief - dedicated

keeperkey2

(supported by redliontattoo)

feleség fail

felesegfail

Megöltek, majd a fürdőkádban felgyújtottak egy 31 éves fiatalembert a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfaluban. Az áldozat a helyi polgármester nevelt fia, aki bírósági titkárként dolgozott a városban. A Független Hírügynökség meg nem erősített információi szerint a férfi megölésével és felgyújtásával feleségét gyanúsítják, aki korábban egy általános iskolában pedagógusként dolgozott. Úgy tudjuk, a tragédia oka féltékenység.

Nyilván lehet persze cigányokkal összefeküdni, de bizony előfordulhat, hogy a
menyecske egy hideg februári estén esetleg leszúr, felgyújt, és még egy hajszárítót is utánad vág a fürdőkádba.

Utolsó bejelentkezés: 2010. február 5., 10:27

vejmelka szop

Mai vezető hírünk, hogy a Vejmelka Michal nevű szlovák zugügyvédre rálépett az ügyvédi kamara. Pedig mennyire bízott a saját inkognitójában!...

Faszt vagyunk közösség, én senkit nem ismerek személyesen, és engem sem ismer senki. Nem is sejthetik, hogy ki vagyok, mert mindig nyitva hagyott wifiken fórumozok.


Sajnos bármiféle szakértelem hiányában a bizalom a 21. században elég kevés, nem volt nehéz megtalálni az "mrljane/egotastic" nick mögötti felhasználót. Vejmelka vézna termete ellenére korábban
nagyon erősködött a neten Tomcat ellen:

Én nem tudom hogyan mennek ezek a megverések, de szerintem ha 3-4 erre szakosodott ukrán bűnöző felkeresi tc-t, akkor ott kevés lesz a gázpisztoly védekezésnek. ... A magam részéről csak annyit tudok mondani, hogy egy hajszál meggörbülése egy végtag törésével fog járni. Kezdetben. Aztán ha ez nem elég, következnek a családtagok. Erőszakra brutális erőszak a válasz. ... A légynek sem tudnék ártani, mivel egy gyenge nő vagyok. Viszont erős férfiakat bármire rá tudok venni. Így ha tc felbukkan az életemben, és nekem ez kényelmetlen lesz, csak megkérek valakit, hogy intézze el.


Először azzal hencegett az index fórumán, hogy neki diplomáciai mentessége van, de később ezt megpróbálta letagadni.

Te beteg vagy, kisfiam? Izraeli útlevélhez nem jár automatice diploi mentesség is.


Mint ahogy a saját identitását is:

Amúgy elárulnád, hogy ki az a vejmelka? Már láttam párszor leírva, de nem tudom ki vagy mi ez. Ez egy tót? Mert én amúgy horvát vagyok. Mrljane egy horvát falu ugyanis. Ott lakom.:))


Amikor szóltunk neki, hogy talán inkább kussolni lenne érdemes, mert hamarosan úgy basszák ki az ügyvédi kamarából, hogy a lába se éri a földet, akkor még okoskodott:

Maga az Ügyvédi Kamara? Mindjárt beszarok a röhögéstõl. Bánáti itt zsizsereg az ablak alatt. ... Ez az Ügyvédi Kamara kiverte a biztosítékot és be is szartam egybõl. Elképzelem a kamarát, ahogy a fórumot sasolja. ... Itt van a kamara! Csöngettek, nem tudom beengedhetem-e õket. Ha te küldted a dombról leguruló ügyvédeket, akkor nyugodtan nyitom az ajtót. ... Itt van a KAMARA! Valami búcsúbuliról jöttel és kiabálnak. Attól tartok, hogy lehugyozzák a kerítést, úgyhogy megyek és elbújok az ágynemûtartóban. ... Az éjjel nálam járt az a kereskedelmi és iparkamara, ill. a orvosi kamara kommandója. Borzasztó dolgok történtek!


Magdalena Seleanu emlékezetes lezúzódása után megpróbálta úgy beállítani, mintha az Index fizetett volna neki a fórumozásért:

Úgy tudom, hogy többünknek van kattintásszám utáni megállapodása, de pontosan nem tudom, hogy kiknek. Amikor látták, hogy jól pörgetjük a topikot (rengetegen olvasták), akkor felajánlották, hogy kapunk részesedést. Kaptam egy mailt vmi indexes marketingestől, így történt… Most meg főleg borult minden egyezség, hogy törölték a játszóteret, ezért is hoztam nyilvánosságra, pedig szupertitkos megállapodás volt. Nyalják ki, nekem gyerekeim vannak, egyedülálló anya vagyok, kellett volna az a pénz.


Azóta pénzt ajánlgat a neten Tomcat lakcíméért, és még engem is be akart perelni, mert - válaszul arra hogy a Subbás haverjával íratott egy cikket amiben engem is említett - kiírtam ide a putter kis nevét. Nos, erről a szándékáról közben alighanem letett, mert mostanában más gondja van: mint kiderült, a rendőrségnek panaszkodik egész nap, hogy az ellene indított nyomozás miatt ki fogják baszni a kamarából. Well, shit happens, én szóltam.

[
followup with pelyhe szilárd / atx ]


samsung blue earth

Néhány napja megérkezett [az országba] a tavaly májusban előrendelt, újrahasznosított vizespalackokból készült Samsung Blue Earth telefonom. Az iPhone óta a többi alacsonyabb rendű telefon használhatósága (így például a menűrendszer) teljesen hidegen hagy. A Blue Earth-t a hátlapra épített PV panel miatt akartam megnézni és tesztelni, sajnos ez a jelenlegi felhős időjárás mellett hamvába holt probálkozás.

Maga a telefon egyébként nem rossz (ha azt vesszük, hogy nem több egy sima telefonnál), de lássuk a negatívumait. Az előlapon kényelmetlenül alacsonyan elhelyezett 3 gomb (dial, back, hangup) használatához nagyon be kell hajlítani a hüvelykujjam, vagy a stabilitást kockáztatva a tenyeremből az ujjaimra kell tolnom a telefont. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az eszköz mérete zavaróan kis méretű az iPhone-hoz képest, akkor látható, hogy eléggé oda kell figyelni, nehogy PV panel törésteszt legyen a vége. A touchscreen állítólag kapacitív, ennek ellenére mégis erősen kell nyomnom bármit csinálok. A dialer reakcióideje lassú. Ez egy pre-iPhone érába való telefon.

A technológiai oldalon nincs panasz, EDGE/UMTS/HSDPA(3G)/Bluetooth/modem(OSX kipipálva)/GPS/accelerométer szavakkal nyugodt szívvel dobálózhatunk. A GPS sajnos/természetesen nem egy Garmin érzékenységű, de legalább a beépített menűjén kívül semmivel se lehet használni (műholdak száma, pozíció - ez nem csak kevésnek tűnik, hanem az is). Egy Google Maps widget musthave lenne hozzá. A beépített netes widget kereső nulla találatot ad a GPS szóra.

Ja, van benne (lassú) HTML browser, de az iPhone multitouch-os MobileSafari-ja mellett ezt inkább skippelem.

Pozitívum: PV panel (meglepő, mi?). A panelek a levehető hátlapon találhatóak 5 sorban és 2 oszlopban (a Samsung logó helyére egy hatodik sor igazán elfért volna, nade ez van). Ilyen kis panel természetesen nem tud tölteni akármekkora fényben, a közvetlen napfény hiányában jobb ilyesmire nem is gondolni. Mint PV-buzi tudom, hogy napelemek használatánál fontos látni az éppen előállított feszültség mennyiségét. Itt ezt két helyen lehet megtenni: egyrészt a menü felső részén lévő battery ikonon (PV töltés igen/nem), másrészt a hátlapon lévő apró kék lámpa fényerejének megtekintésével.

Felhős február lévén, a lényegi teszt most elmarad.

lars von trier - antichrist

Disclaimer: a "Grotesque" egész jó és élvezhető film volt.

Lars von Trier, a
"Dancer in the Dark" és a "Dogville" rendezőjének neve talán nem cseng senki fülében ismeretlenül. Zavarodott elmeállapota - természetesen - a gyerekkorában gyökerezik. Dán nudista kommunisták ivadékaként jött világra (gondolta ő még ekkor), az apja ráadásul zsidó is volt. A kis Lars nyári szünetei érdekesen teltek, mivel nyomorék lelkivilágú szülei nyaranta nudistatáborokba küldték, nem gondolván arra, hogy nyomorékká tett porontyuk később esetleg a nagyvilágot fogja borzolni torz lelke temetnivaló szörnyszüleményeivel. A békés, egészséges családi idillt fokozandó, 1995-ben anyja a halálos ágyán közölte fiával, hogy téves dolog lenne aput továbbra is annak szólítani, mert az igazi apja egy klasszikus muzsikus családból származó férfi, akivel a nudista komcsi Inger Trier azért dugatta meg magát, hogy gyerekének művészi hajlamokat szerezzen. Hát nem remek? Beteg Lars ebből levonta a következtetést, hogy a nők nem többek egy ivarszervnél, aminek ostoba gondolatai is vannak olykor. Ezt a fantasztikus elvet legnagyobb sajnálatunkra filmjeiben is megosztja a jobb sorsra érdemes nagyérdeművel. Lars biológiai apja egyébként néhány találkozás után inkább - vélhetően a szégyentől és az undortól vezérelve - örökre megszakította kapcsolatát érdekes kísérletnek szánt fiával.

Ezen a ponton megjegyzem, hogy a huszadik század elején nem véletlenül dívott az Egyesült Államokban és Németországban az
eugenika, amely a gyereknevelésre testi-lelki szempontok alapján teljesen alkalmatlan emberi egyedek sterilizációját hirdette. Tudniillik, az ilyen Lars-féle sajnálatos incidensek megelőzhetőek lettek volna.

Az olvasóim közül nem javaslom senkinek a film megtekintését, úgyhogy spoilerek lesznek.

A film röviden: férfi és nő közösül, miközben gyerekük a feldolgozhatatlan látványtól (mint később kiderül, a nő tudtával) rövid úton kiugrik az emeleti lakás ablakán, és a földön nagyot nyekkenve exitál. Ez egyébként a film legjobb, (1000 fps-sel rögzített) jelenete. Nem csoda, hiszen csak egy jó fényképész kellett hozzá, Lars rendező úr addig a büfében majszolta az uborkás-szalámis zsömlét. A film maradék 95 százaléka azt ábrázolja, hogy egy erdei kabinban élve a férfi és a nő hogyan éli meg a tragédiát a saját életfelfogásukon keresztül. Röviden: a férfi inkább nem, mert érzelmi önkontrollt gyakorló materialista, a nő pedig "megbékél" a tudattal hogy ő maga egy élveteg (Lars-i értelmezésben: gonosz, sátáni) ösztönlény. A filmnek itt kéne véget érnie.

A megbékélés alatt ugyanis azt értem, hogy egy fatuskóval péppé veri férje heréit, önmagára veri az álló faszból a véres gecit, majd a férfi lábát átfúrva malomkövet erősít rá. Később a rókalyukba bújt áldozatát ásóval szarráveri, majd megbocsájt neki és dugni kezdenek, ami nem jön össze mert bevillan neki megint, hogy hát ugye korábban hagyta a gyermekét fallschirmjagerest játszani (ejtőernyő nélkül). Mi sem természetesebb, hogy emiatt ollóval levágja a saját klitoriszát, majd kicsit megdöfködi vele férjét (ollóval, nem csiklóval - fordítva már egész jó film lenne), mire az megfojtja (juhéé, végre+vége!).

Igen, remélem másnak is feltűnt, hogy ez a film egy önéletrajz, amit a rendező a(z x-edik) nagy depressziós korszakának végén szült meg. A Lars-rajongó nyomorék bölcsészek köpködését kiváltva nem véletlenül említettem az eugenikát: Lars beteg szülei (az egész tervezett-megtermékenyüléses, nudistás, hazug kurva muterrel megfűszerezett élettel együtt) jobban jártak volna ha sterilizálták volna őket, ennek hiányában pedig Lars járt volna jobban, ha idejekorán befalcol. Ez a film mondanivalója.

Igen, a rendező ebből a szempontból valóban remek (Trier Cannes-ban egyébként a film vetítése után önmagát
"a világ legjobb rendezőjének" deklarálta). A már említett "Grotesque" című filmmel ellentétben azonban a szexuális csonkolások itt nem undorító és torz cselekményként vannak ábrázolva, hanem - Trier fent kifejtett beteg lelkivilágából következően - természeti axiómák evidens folyományaként. Ettől a hamis tényállítástól lesz ez a film Trier egyik középszerű alkotása helyett mérhetetlenül szar.

(Egyébként
Trier-nek szegezte egy riporter a kérdést, hogy mégis mivel magyarázza a megmagyarázhatatlanul sok és lényegtelenül konkrét belezést, mire a hallgatóságból valaki odaüvöltött: "Ő egy művész, te meg nem. Nem kérhetsz tőle magyarázatot!" Entartete Kunst, említettem már?)

it's cold

Szánalmasan hideg van. Egyetlen szerencsém, hogy nem kell bejárnom sehova. Ami viszont kellene, az egy kézmelegítő billentyűzet, amire egyszerűen csak rásímítom a tenyerem. Tudom, használhatnám erre a célra a MacBook-ot, ám azt nem olyan kényelmes az én egyéni székben-terpeszkedési módszereimmel használni. Egy taxis szerint nem normális, hogy ilyen sokáig fagy van. Szerintem meg ő nem normális, elvégre taxis. Egy másik példány tegnap kapásból úgy bírt köszönni heveny kalimpálás közepette, hogy "MÉNEMODAÁLLT". Ilyenkor egy pillanat alatt átvillannak az agyamon a lehetséges válaszok:

  • odalépek, közben a csőre töltött GRP-t kibiztosítom, majd arcon lövöm
  • megfordulok és inkább hazagyaloglok
  • megmondom hogy kuss, nem volt kedvem
Az első mindig nagyon izgalmas, katartikus, és egyben tökéletesen kifejezi az érzéseimet is, de nem szeretem az utána elkerülhetetlenül beálló lelkiismeretfurdalást. Akkor és ott egy másodpercig ennél sokkal valószerűbbnek éreztem a hazagyaloglást, de a rohadt -8 fok hatására ezt a gondolatot gyorsan elhessegettem. A pofázás vége pedig valószínűleg úgyis az előző két opció valamelyike lett volna, úgyhogy ez is skipped lett, inkább egyszerűen azt mondtam hogy "csak", és beültem. Még morgott valamit, de aztán rájött, hogy leszarom. Újfent megerősítést nyert az az irányelvem, hogy Taxi 4-et soha többé, akkor se ha sietnem kell. Ellenpéldaként felhozható a Jobbtaxi, amivel eddig még nem volt gondom, bár erősen aggaszt a gondolat, hogy a tulajdonos a Jobbikkal üzletel.

A hét idézete egyébként az apja hevenyészett sírjánál ugrándozó hisztis emogirl-től származik (
The Thaw):

thethaw
"It's not fair! He's gone and I still hate him!"

Aki szerint egy thriller közben nem lehet törvénytelenül felröhögni, az nagyot téved.

(filmötletek via kritikusszemmel)

useful

Need help against the swarm of ssh attempts from linux botnets?

block drop in quick proto tcp from any os "Linux" to any port = ssh