Egyébként komikus, hogy a körút Boráros tér felöli sarkától a Petőfi hídon át egészen a Budafoki útig végig fel van szórva az úttest mindkét oldalán lévő járda üvegszilánkokkal. Mert egyébként ez max bosszantó lenne, ha 1-2 alkalomról lenne szó - de nem, mert azóta ilyen, hogy arra járok. Először az Október 23 sugárúton találkoztam az effekttel, majd a Szabadság hídnál vettem észre hogy heló a hátsó keréknek. Azóta folyamatosan kurva mázlim van úgy tűnik, viszont folyamatosan szlalomozni, reménykedni, meg kurvaanyázni kell, hogy legalább a szaros kis ZP-s köcsögök által hátrahagyott legnagyobb üvegtengereket ki lehessen kerülni. A helyzeten az sem javít, hogy a hídon az egyébként is szétbombázott járdán, ahol egy kisebb eső után is hatalmas tavakban áll a víz, faszom kátyúkat kerülgetve még kieső cicikkel megáldott szopós részeg tinikurvák is sikoltoznak. A Petőfi híd katasztrófasújtotta terület, ez nem vicc.

Hétvégén Werdy mesternél jártam Vas megye legeldugottabb zsákfalujában (üzenet az agynak: költözni ASAP). Három nap béke, nyugalom, friss levegő, köd, természetes éghajlat, nulla térerő, valamivel több alkohol, és Wii. \o/

Meg valami
Hétrétország is, de arról nincs mit írni. Szóval Wii. Mindenkinek megvan az ominózus Red Steel video, a Mr. Bean copycattel? Helyes. Na kb úgy vártam már azóta mint a 300-at, szintén az odavág-kategóriás trailere miatt. Most hogy végigjátszottam, az a nagy helyzet, hogy a video kétharmada kicsit túlzásokkal teli fake (viszont effekt vaze), de a game ettől függetlenül nagyon jó. Épp annyira, mint a Wii, az ő régi-új irányítójával, tehát ízlés dolga. ...így vettem hát meg az első konzolomat, szerdán. :) Egyébként külön kaland mindenféle "chip" nélküli Wii-t találni, ami nálam külön feltétel volt. Gagyi szar ótware hackware nem kell...

Maga a Wii, a szoftverével (firmware, OS, whaddayacallit) együtt elképesztően szépen meg van csinálva, szerintem azzal mindent el is mondok, hogy szinte hihetetlen hogy nincs benne az Apple keze. Ja, és végre egy ware amit inkább állva jó tolni.

Kivételesen a szánalmas hupról, mert most olyan vicces. Ugyanis az a fantasztikus esemény, hogy ubuntus vizespóló, az külön cikket, digg-elést, slashdotot, meg mittudomén milyen fiszfaszt érdemel (figyeldoda a képaláírást!), viszont az, hogy az Ubuntu 8 production szervere közül 5-öt szarrá törtek, az például nem jelenhet meg. Igen, valaki még be is küldte a hírt. Még jó, hogy trey "mindent kirak", muhhaha.

Amin külön röhögtem, hogy besírtak a szervereken futó "sok" (15) web szolgáltatás miatt, idézem:
"An attacker could have gotten a shell through almost any of these sites." Ami azért vicces, mert a gépek breezy-t futtattak, ami egy alig 2 éves distro. A jelek szerint jó szar volt már az is. Mellesleg azért nem tudtak a büdös lamerek upgradelni, mert az újabb verzióval összefosta magát a NIC.

stable-api-nonsense AHAH.

molnar "'compatibility' and 'compliance' boogeyman" ingo

A schedulernáci dolgozik.

* Ingo Molnar [email blocked] wrote:

> [ my personal interest in this is the following regression: every time
> i start a large kernel build with DEBUG_INFO on a quad-core 4GB RAM
> box, i get up to 30 seconds complete pauses in Vim (and most other
> tasks), during plain editing of the source code. (which happens when
> Vim tries to write() to its swap/undo-file.) ]

hm, it turns out that it's due to vim doing an occasional fsync not only
on writeout, but during normal use too. "set nofsync" in the .vimrc
solves this problem.

Skill, hát na.

btw., Mutt does not go boom, i use it myself. It works just fine and
notices new mails even on a noatime,nodiratime filesystem.

Kthx az alapos tesztet, bár én már kb. 2002-ben láttam ennek ellenkezőjét.

From: Andrew Morton [email blocked]

On Sun, 5 Aug 2007 09:21:41 +0200 Ingo Molnar [email blocked] wrote:

> even on a noatime,nodiratime filesystem

noatime is a superset of nodiratime, btw.


Uh-oh, schedulerdeveloper at large. Morton meg ilyet szól: FYI!

> > can't test for in a user space app where it matters is going to
> > *change* this.
>
> The patch i posted today adds /proc/sys/kernel/mount_with_atime. That
> can be tested by user-space, if it truly cares about atime.

We have an existing API and ABI thank you. See man mount.

Azt mondja, mount_with_atime. Oh the pain.

Megnyugodtam, még mindig jó kezekben van a limuz.

A kesztölci köztársaság - 1956

kesztolc

"A kesztölci köztársaság legendája néhány pilisi "tótmagyar" bányász története, akik '56-ban saját kezükbe vették sorsuk irányitását. A Dorog közeli zsákfalu - Kesztölc - lakói értesülve a budapesti forradalomról gyűlést hivtak össze a kocsmába, ahol az alkoholszint növekedésével a helyi notabilitásokból kormányt választottak maguknak, és kikiáltották a kesztölci köztársaságot. Tervezték, hogy kérik felvételüket az ENSZ-be. Hogy védjék magukat, "borért szereztek egy tankot, pár puskát, és máris felállt az újonnan született köztársaság hadserege. A karhatalom csak decemberben támadott a falura, kivégzésekkel és hosszú börtönbüntetésekkel torolva meg a falunyi köztársaságot...

Eddig a legenda. A közép-európai abszurd történetek egyik gyöngyszeméből visszafejtett valóság azonban egészen mást mutat..."

Musthave, ennél többet nem is mondok, de ezt komolyan.

A másik könyv amit mostanában olvastam ennél - a témájából fakadóan - nagyobb lélegzetű, mégpedig
Thomas Sakmyster "Admirális fehér lovon" című művéről van szó.

sakhorthy-s

"Horthy Miklós rendkívül változatos életutat járt be: ifjúkorában még Ferenc József portréját festette meg, és James Joyce-tól vett nyelvórákat. Utóbb Európa egyik leghírhedtebb antiszemitájának tartották. Károly két restaurációs kísérletét is megakadályozta, szovjetellenes keresztes hadjáratot szervezett, párbajozni szeretett volna Tomas Masarykkal. Egyszerre kollaborált és szállt szembe Hitlerrel, meghiúsította Adolf Eichmann terveit, majd Joszif Sztálin jóindulatát kérte a maga és nemzete számára."

Habár nem olyan torokszorító, mint mondjuk a "Horthy, a Kormányzó" - ami egyszerűen annyira jó és kihagyhatatlan, hogy feltételezem mindegyikőtök látta vagy olvasta, vagy ha nem akkor igen sürgősen bepótólja, persze
van akinek egyáltalán nem való, és (ne legyen sírás) se nem kötelező - ennek ellenére igen részletes és olvasmányos a könyv, úgy gondolom Kormányzó Urunk személyének teljes megértéséhez ez a mű elengedhetetlen.

Előre szólok hogy a szerző (nyilván zsidó - vö. a fenti ajánlással!) a háború idejének előrehaladtával a kelleténél jóval többször hollókosztozik,
de ennek ellenére Horthynak soha nem tulajdonít olyat, amit nem követett el. Megemlítendő, hogy több helyen, és folyamatosan értetlenkedik a Kormányzó antiszemitizmusán, viszont én meg ezen az értetlenkedésen értetlenkedek, hiszen már a 25. oldalon szerepel a kulcsmondat: "Még egy dolog tűnt egyszerűnek Horthy számára: az 1918 novembere óta lezajlott eseményekről úgy vélte, hogy azok egy gigantikus zsidó összeesküvés részei voltak. Kétségtelen, hogy a szociáldemokrata és a kommunista párt vezetői között feltűnően sok zsidó volt. Maga Kun Béla s a legfelsőbb vezetők mintegy kétharmada zsidó családból származott".

Ajánlom ezt a
wikipédiás anti-defamation söpredéknek, akik szerint ez szemenszedett hazugság. Nos, ők biztosan mindenkinél jobban tudják, mint a monitorba gyógyult szararcok általában. És ha már itt tartunk, a 293. oldalon szintén vicces dolgok derülnek ki: "Ebben az időszakban köztudott volt, hogy Nagy-Britannia elismerte Titót és partizánmozgalmát. Mindez mélyen elkeserítette a magyar politikai elitet, minthogy ezek a változások az "ördögi triumvirátust", Sztálint, Benest és Titót látszottak Magyarország döntőbíróivá tenni. Ez a lehetőség pedig egyre valószínűbbnek tűnt, ráadásul a "feudális" magyar társadalom kitagadott "fekete báránya", Károlyi Mihály, adásidőt kapott a BBC-n, hogy felhívást tegyen közzé Horthy "feudális és fasiszta" rendszerének lerombolására. Károlyi komolyan aláásta a nyugat felé forduló magyarok pozícióját, amikor dicsérő szavakkal utalt arra, milyen pozitív szerepet játszhatna Szovjet-Oroszország a Duna menti Európa felszabadításában. (Ránki: Unternehmen Margarethe. 87-88. és 93-93. o.)"

Illetve 363. oldal:
"Az első világháborút követő időszakban Horthy mégis jelentősen hozzájárult az antiszemitizmus magyarországi megerősödéséhez (persze 1918 után főleg nem kellett sokat erőlködnie, mint azt a szerző is írja - G), belekeveredett több, zsidók elleni "megtorló" akcióba. Ez azonban túlzó nacionalizmusából és a gondolkodását átható kommunizmusellenességéből következett. A magyar Tanácsköztársaság megcáfolhatatlan bizonyítékot szolgáltatott számára a zsidók "ferde", kommunista hajlamairól. Horthy érvelését sokan osztották. Az 1917-es forradalmakat követően a nyugati világ politikai elitjei kivétel nélkül foglalkozni kezdtek azzal a veszéllyel, amit a "forradalmár zsidó" képviselt. Ebből a szempontból nem érdektelen, hogy 1919-ben, még Horthy bevonulását megelőzően, Winston Churchill aggodalmának adott hangot a forradalmi mozgalmakba bekapcsolódott zsidók magas aránya miatt, és biztatta a brit zsidóságot, foglaljon állást a "zsidók vezette bolsevizmus ellen"."

E! Komolyan, amikor egy magyar történelemre szakosodott külföldi zsidó történész is leírja azt a történelmi tényt, hogy a galíciai bevándorló zsidók jó része
"a nemzetbe sohasem integrálódott" - többek közt - nemzetbomlasztó mocskos kommunista lett, az valahogy annyira jó, hogy nagyon.

Havi update. Na mim van nekem?

eu2vic
Europa Universalis 2, és Victoria (Mac) \o/


Két kiváló stratégiai játék, az EU2-vel a balkáni török betörések idejétől lehet alakítani a választott ország sorsát, míg a Victoriában az 1836-tól számított viktoriánus korszak (micsoda meglepetés) gazdasági, társadalmi, politikai és hadászati változásait lehet követni illetve irányítani, egészen az első világháború végéig, igen durva részletességgel. Ezutóbbihoz egyelőre elég kevés vagyok (pedig a cd-ről mentett image legalább egy évvel megelőzte a fizikai kézbesítést, heh), de annál jobb. A - szintén a Paradox által készített - Hearts of Iron-t már úgyis unásig játszottam oda-vissza. Egyébként a játékállás átvihető az időrendben sorban következő játékba.