Ze szovjet

Hm.

sovannex

I'm a Mac.


iammac

o|

Mivel melohelyemen epp szabadsagon voltam, elmentunk baratnommel megnezni a Citadellat. Itt peldaul eppen az ott talalhato masodik vilaghaborus Legvedelmi Erodben vagyok. Jo nekem.

citadella

iSokol



about

Alapjaban veve - nehany targyi tevedese mellett - nem gondolkozik rosszul Put About a linux, firefox, opensource temakban, foleg ha trey-hez es a hup egyeb idiotaihoz hasonlitom. Csak ezt a "fopingvines" poent kene elhagyni - nem mintha nem allna -, csak epp unasig ismetelve nagyon szar.

... voltakepp Windows-os letere tobbet, es jobb optikaval foglalkozik a Unix-okkal, mint a fent emlitett portalmester site.

.hu

<@Artlace> re
<@Artlace> efnet-en versenyeztek kinek szarabb
<@Artlace> beszoltam hogy "magyar vagyok"
<@Artlace> ...nyertem

Linux try #2

Ma kivancsisagbol letoltottem a Fedora Core 5/PPC 1. lemezet, azzal a szandekkal hogy felinstallalom az iBook G4-emre csatlakoztatott firewire merevlemezre, es megnezem mit tud a linux ezen a nem kifejezetten uj (1.2 Ghz) gepen. Nos tul sok emlitesre melto pozitiv dolog nem tortent, bar legnagyobb meglepetesemre (barmifele szarkazmus nelkul mondom ezt sajnos), a rendszer egeszen a kernel betoltese utani 12. masodpercig rendeltetesszeruen mukodott (ezt tehat vehetjuk maximalis uptime-nak). Ebbe bele ertendo az is, hogy minimum 8-9 videomodot vegigvaltott gyorsan, majd - mint az a linuxtol elvarhato - telehanyta a kepernyot a kernel outputtal. Mindezek a pszichedelikus effektek rogton eszembe juttattak, miert is valtottam linuxrol Mac OSX-re.

Nos visszaterve a rendszer mukodesenek utolso masodperceire: ekkor probalt lezajlodni az ohci1394 driver betoltese (a gyonyoruszep karakteres ncurses installer kommentalasa szerint), ekozben pedig a rendszer tudomasomra hozta, hogy "*** glibc detected *** /sbin/loader: double free or corruption", majd az ezutan kovetkezo panikszeru shutdown utan, hogy "you may safely reboot your system".

Ez volt tehat az a torekvesem, mellyel megprobaltam utana jarni Greg-Kroah Hartman azon allitasanak, miszerint:

ols_2006_keynote_05

2006 allitolag a linux desktop eve. Erre talan majd 2008-ban visszaterunk.

2006-004

Vegre az Apple-nak is feltunt (Security Update 2006-004), hogy 1 eve bugos az SSHd. Oh great. A ceg minden pozitivuma mellett meg kell hagyni, hogy "jo" kis QA van ott. De legalabb van.