cigányfertőzöttség

Hirtelen hiába kerestem a hazai üntermensch populáció elterjedtségét mutató térképet, ezért készítettem egyet a 2010-es választási adatokból. Építkezéshez, költözéshez hasznos útmutató.


cigfert

ciggraph

végre elindultak a deportálások!

“A romák nem örülnek a médiaérdeklődésnek. Akikkel tudósítónknak sikerült beszélni, azok azt mondták: Gyöngyöspatán nem tudták megmondani nekik, miért kell elhagyni az otthonukat, hova jönnek és mennyi időre. A Vöröskereszt bonyolította az akciót, az egyik ötletgazda pedig Richard Field, Magyarországon élő amerikai üzletember volt.”

“Az otthon maradt férfiak közül sokan szemetet szednek, patakmedret tisztítanak. A takarításhoz szükséges eszközöket a Richard Field vezette American House alapítvány vásárolta.”

“Egy cigány férfi azt mondta: ma értesült csak erről, amikor elvitték a gyerekeit és a feleségét, és fogalma sincs arról, mikor jönnek vissza.”
- index

Gyurcsány egymillióval segíti a romák evakuálását - bombahír

Nőket és gyerekeket deportálni, férfiakat munkatáborba. Gyönyörű nap a mai!

<@l1x> a komcsik deportaljak a cigokat hogy ugy tunjon mintha a garda elol menekulnenek
<@l1x> en mar csak egy kibaszott kavet kerek

the witcher

Ok now that I’ve completed the game, I’m very much ashamed of my previous review done after the first 2 hours of gameplay. Fact is: this RPG rivals the awesomeness of Dragon Age. If not surpasses it. The control scheme that I found extremely annoying bugged early in the game, soon became one of its greatest features. That’s what I call a steep learning curve.

I’m even breaking my rule of not preordering: with
Witcher 2. DRM-free only on GOG, and the price difference of the US and EU versions are credited on my GOG account. Now that’s not a money-minting potato-campaign. Frankly, I dont’t see how this could go wrong:

  • it’s coming from Poland
  • it has no DRM
  • it’s not a lame, cash-cow console conversion like Dragon Age 2, Crysis 2, and Portal 2 boy were we lied to... And the game suffered.
  • affiliated with GOG



state of linux security

linvulny
linvulns

oh shi-

“61 (43%) discovered by six people” [ link ]

Reminder: 2004-ben untam meg a binux szarságait, és váltottam Mac/BSD-re. A pdf tulajdonképpeni témájához közvetlenül kapcsolódik spender válasza.

ssd trim in os x 10.6.7

[ link ]

valamire biztos jó, eddig is kurvára leszartam, ezután is le fogom

indie = szar

Mondok fejből 5 jó indie játékot:

  • Penumbra (nem indie, a Paradox Interactive adta ki)
  • Amnesia (a Penumbra - megérdemelt - sikerén felfutott fejlesztő-, és immár kiadócég bocsájtotta ki)
  • Minecraft (indie, de nem jó, hanem egy röhejes hardverigényű elképesztően bugos, DRM-infested, mára már játszhatatlan szar)
  • bit.trip sorozat (elnézést de a WiiWare-ből azonnal többmillió játékoshoz jut el. Remélem a Nintendó azért nem számít indie kiadónak. Mellesleg a Beat-et kivéve a sorozat többi tagja elég fostaliga.)
  • ja bocs nincs több, az animgif-flashjáték vonalból kialakult angrybirds-kaliberű taknyok sosem voltak jók Uplink. Oké, de az megvan hogy tíz éve, 2001-ben készült?

az erőszakrul

Aktuális a téma, elvégre a hupon éppen egy hányattatott sorsú hupper szeretne engem lecsapni. Szegény akiont ugyanis gyerekkorában apja és anyja is folyamatosan ütötte-verte - vélhetően látták hogy ebből normális ember már úgyse lesz - ebből kifolyólag nem csodálkozhatunk hát azon, hogy a végeredmény egy moderátori pofonért könyörgő linuxos formájában öltött testet.

E helyütt azonban idézzünk fel egy majd’ 6 éves történetet. A cég ahol akkoriban a levegőt rontottam, számos olyan embert foglalkoztatott (volt akit igazgatói pozícióban), akik az informatikához ugyan - a posztjuk ellenére - vajmi keveset értettek, ezen fogyatékosságukat azonban nagymértékű agresszióval igyekeztek kompenzálni.

Ez utóbbi klikkbe tartozott a felejthető karriert befutó Házföldi Ágoston barátunk is (nevezzük így), aki az egyik jobban sikerült flame thread (topic: “mi az anyád hétszentségéért fetrengesz az utcán a raktári posztodon üldögélés helyett”) alkalmával úgy gondolta, hogy a makulátlan becsületén esett foltot kiküszöbölendő átugrik az - általa egyébként is módfelett kedvelt - fejlesztőihez négy háztömbbel odébb, és kilátásba helyez egy
porrasturvat néven ismert cselekményt.

Szegény ember azonban nem egészen azzal az attitűddel találkozott amit magában elképzelt. A rövid eventről szerencsére rendelkezésre áll egy
hangfelvétel is.

Egyszóval: linuxos izomtiborok léccine.

... and another

Attila Kinali, persona-non-grata at MPlayer and FFmpeg, notorious money and server misappropriator, also finally had enough:

14:23 <@KotH> the last time i checked mplayer on solaris must have been some 3 years ago
14:23 <@KotH> the last time i really run it... probably 6 or 7
14:24 -!- mode/#mplayerdev [+b *!*gabucino@*] by KotH
14:24 -!- giftgas was kicked from #mplayerdev by KotH [and the last time i kicked you, is now]

(wasunt sayin’ anythin’, sarge!)

a jó hír...

... hogy szabadidőm nagyobb hányadát tudom értelmes dolgokra fordítani, most hogy az autószerelő portált egy ideig nem látogathatom (topic mirror trey kifejezett kérésére). Ne feledjétek, megunt hup accountjaitokat továbbra is elküldhetitek az oldal alján szereplő e-mail címre.

(gabu és az új accok topic
mirror)

mplayerhq shutdown pardey

Tomorrow, ex-MPlayer Core Team celebrates Attila Kinali’s nervous breakdown at Arpi’s place.

Heavy drinking will occur.

If you’re not invited: tough!

currently trending

keywords

lazán kapcsolódik (18+)

mysql = szarhatár

Instances of BLOB or TEXT columns in the result of a query that is processed using a temporary table causes the server to use a table on disk rather than in memory because the MEMORY storage engine does not support those data types (see Section 7.8.4, “How MySQL Uses Internal Temporary Tables”). Use of disk incurs a performance penalty, so include BLOB or TEXT columns in the query result only if they are really needed. For example, avoid using SELECT *, which selects all columns.

El nem hiszem hogy ekkora fostenger hogy létezhet bazmeg. Eleve mi a faszért kell másodpercenként többször 100Mb-os ideiglenes táblákat hdd-re írni, mikor több giga ram van szabadon?! Ja persze rakhatom tmpfs-re is (ha nem hánynám el magam ekkora gány workaroundtól), na az meg így néz ki:

tmpfs


Talán mondanom sem kell: az amúgy is “rapszodikus” üzemre nem fejt ki különösebben jótékony hatást, amikor elfogy a hely.

MySQL - Tervezhető Működés.

darkest hour + iron cross

So hey, are the latest Paradox(-affiliated) games flops, as usual?

YES


Reminder: please feel free to
use my serials for Paradox games (Hearts of Iron, Victoria, etc) for the Mac.

Re: 386bsd

Looks like neozeed has read my yesterday’s entry on 386bsd, ‘coz he posted about it after reading the horribly maimed google translation (let it be known henceforth: I’m now coining the phrase: “the fuck it crashes”).

Anyways, I’d like to clarify: the floating point exception is a byproduct of running on a Pentium. It runs and works fine on the 80386 (386BSD has FPU emulation code from Linus).

386bsd release 0.1

[ followup: Re: 386bsd - reply to neozeed ]

A minap a
virtuallyfun nevű primitív qemu-promóciós blogot olvasgatva leltem rá a 386BSD-ről szóló rövid bejegyzésre, és alkoholtól poshadt agyam azonnal párhuzamot vont eme remek operációs rendszer, és a sarokban megbúvó 386SX laptopom között. A nevezett hardverhez járó PhoenixBIOS sajnos nem tud semmilyen CF kártyát megbízhatóan kezelni (szaknyelven: lefagy a faszba), ezért hiába építettem az akkumulátorába AA elem foglalatokat a könnyű cserélhetőség végett, a “sexy&refurbished” státuszt sajnos eleddig nem tudta elnyerni.

További nehezítés, hogy mindössze 1Mb memóriát tartalmaz, amit a multiuser+multitask UNIX rendszerek nem nagyon kultiválnak. Nem kis meglepetésemre azonban a 386BSD ezen a hardveren is el tud indulni! (voltaképp ebből jöttem rá, hogy “csak” BIOS-szintű inkompatibilitás van itt a CF kártyákkal)

386bsd0101


A következő kellemes meglepetés pedig az volt, hogy a 386BSD zokszó nélkül kezeli a 64Mb-os CF kártyát amivel ez alkalomra megkínáltam a gép testét, yeah! A borgőzös jókedv féktelen áradásának azonban (thanx wolverine-nek a meggyborért) az install közben szó nélkül elfogyó memória vetett véget (egyébként ez vélhetően a disk cache miatt történik, mivel kisebb méretű partícióra installálva ez végig szokott menni). Fél napnyi kísérletezés után kiderült, hogy nem kell swapon paranccsal varázsolgatni, elég létrehozni az install lemezen egy /dev/wd0b blokkeszközt (b=swap, ugye), amelyre a kernel a boot során azonnal rátelepszik (user-friendly!), így már az install folyamat is végezni tud, ez a kernel és a bootloader install miatt fontos. Miután ez megvolt, átdobtam a kártyát egy NetBSD/alpha gépbe (134lx) elkerülendő, hogy a cpio extract közben még vagy tíz floppyt is kelljen cserélgetnem.

Alapvetően ennyi: a 386BSD teljesen jól elműködget egy 1Mb-os 386SX gépen, bár az 16450-es UART-ot baromira nem kell erőltetni: ICMP echo-nál bonyolultabb kommunikáció során (úgy mint telnet) erősen hajlamos pár tonna “com0: silo overflow” üzenet kíséretében magába zuhanni. Emiatt végül az OS-t egy nálánál 4 évvel fiatalabb architektúrájú gépbe inzertáltam bele (egy Compaq Pentium MMX notebook), FIFO-val megtámogatott UART rulez. Egy érdekes 586-os side effect:

choam # ps u
USER PID %CPU %MEM VSZ RSS TT STAT STARTED TIME COMMAND
Floating exception


Ilyen volt tehát az Intel-es BSD, még mielőtt a NetBSD nevű instabil trágya fork létrejött volna belőle.

[ followup: Re: 386bsd - reply to neozeed ]

meanwhile, 15 years ago

“Nem kell félned attól, hogy az Internetet elöntik a lámák. Az elit inetesek akkor is létezni fognak. És ha az Internetet mégis elfoglalnák a lamerek, akkor újra feléled a BBS-ek hálózata, mint alternatíva, ahol a cool guy-ok emberi módon beszélgethetnek, és nem csak a “Tisztelt Uram, az Ön cége...” kezdetű mondatok szalonképesek.”

Ez mondjuk annyira nem jött be :(

mysql ate my hamster

  1. install mariadb
  2. mysql_install_db
  3. start mariadb
  4. import backup.sql | sed s/ENGINE=InnoDB/ENGINE=Aria/
  5. nominális működés
  6. shutdown mariadb
  7. start mariadb
  8. PROFIT

#0 0x0000000000666095 in ha_resolve_by_name ()
#1 0x00000000005d9b0c in open_table_def ()
#2 0x00000000005cdc92 in get_table_share ()
#3 0x00000000005d0a85 in close_temporary_tables ()
#4 0x00000000005d243e in open_table ()
#5 0x00000000005d34b4 in open_tables ()
#6 0x00000000005d3712 in open_and_lock_tables_derived ()
#7 0x00000000006dbf11 in plugin_init ()
#8 0x0000000000587041 in unireg_abort ()
#9 0x0000000000588775 in main ()