iPhone 3.0

Most, hogy ma reggel óta már teljeskörűen használható a 3.0-ás iPhone firmware (tudniillik a redsn0w jailbreak után végre kijött a függetlenítés, az ultrasn0w), gondoltam írok róla néhány keresetlen szavat (sic). A tavaly decemberben írt bejegyzésemben erősen lehúztam az iPhone 3G-t, a kettes firmware "sebessége", és főleg a műanyag hátlap miatt. Utóbbi nyilvánvalóan a 3GS modell megjelenésével nem változott meg, ellenben az új rendszer sebessége - végre - nagyon meggyőző lett. A másik fontos újítás: végre van egyszerű és valódi tethering, és az extázist fokozandó: magyar szolgáltatókkal is! Íme egy site, ahol néhány klikkeléssel letölthető tetszőleges provider profil akár gyári, akár jailbroken telefonokra is.

Rendszer oldalról a Bluetooth kapcsolat teljesen szabványos PAN (Personal Area Network) interfészen zaljik, USB-hez pedig minimum 8.2-es iTunes szükséges, mint ahogy magához a 3.0-hoz is. Erre nem is vesztegetek több szót, bár az figyelemreméltó, hogy egyszerre használható akár 4 kékfog
és egy USB csatlakozás is (külön subnetek). Ennek így kell működnie.

P.s.: a szifon.com-on megjelenő
"az apám unokaöccsének az unokabátyjának a régi szobatársa azt hallotta, hogy XYZ feature [nem] működik" infókkal nem kell törödni, ott még egy normális postinst scriptet sem tudnak megírni. Lamerok.