eye of the beholder speedrun


betegállat.

ulrich drepper sucks monkey balls

I just found this piece of shit. Do you want the code of an incompetent idiot like Ulrich Drepper on your system? No? Just deinstall sucky linux+glibc, and be done with it. Oh, this is the same miserable fool who chose to reject the FatELF patch (best thing that could have happened to the suckfest called linux in years).

EDIT: apparently Ulrich still doesn't have the faintest idea about IPv4-IPv6 interoperability. See
this ticket. Status is still "assigned" nearly one year later.

What a sucker.

vasárnapi commodore 128 compo

Tegnap az történt, hogy végre szétszedtem az évek óta HDD hiba miatt alig-alig bootoló 386SX/33 notebookomat. Lévén egy árva felesleges 200-300 megás ősrégi 2.5" HDD-m sincs a zörgő-kerregő Conner CP2088 helyére, így a 2010-es elvárásoknak teljesen megfelelő floppyról bootolás maradt az egyetlen lehetőség. Egyébként a mai telebaszott OS-ek felhasználói elsírnák magukat ha meglátnák mennyi minden fér fel egy 1.44-es floppy-ra pkzip és 1mb ramdisk segítségével: Norton Speed Disk & Disk Doctor, Volkov Commander, Visual Player, dasboot.mod, és még a felénél se járunk... Ma meg végre leesett a papírtantusz: van nekem még tavalyról két kábelem: XA1541 és XE1541! Alulműveltek kedvéért (ez a látogatók 99%-át fedi) ez két kábeltipus, amik különböző célokra használhatóak: összekötni egy Commodore 1541-es meghajtót egy PC-vel, illetőleg egy Commodore gépet PC-vel. Lévén működő 1541-em azóta nincs, mióta az első (és utolsó) példányomat a C16-osommal együtt eladtam néhány eonnal ezelőtt, maradt a jóval szexibb C=128 vs PC connection opció, yay!

Nüansznyi apróság csupán, hogy manapság (főleg a Mac világban) floppy-t kezelni már kuriózum, de ez nem akadály: itt porosodik egy AlphaServer 4000, floppy meghajtóval és NetBSD-vel! A megfogalmazodó "mi ez a rengeteg szar arrafelé" kérdésekre egy vállrándítással tudok válaszolni - errefelé nem nagyon hallottunk a monokultúrális gépparkról.

Ööö, nade mit is lehet még erre mondani? Semmit. Az összeállítás működik (leszámítva persze a fastloadereket), teljesen jól, mint ahogyan a DOS-os érából származó programok nagy része szokott. Íme, kép:

64hdd2
C=128 vs 386sx vs 3.5 floppy. Some real nasty shit.


(nem, a rubintrékás szarokat nem én használom. Tényleg.) :]

whatsnew

Tegnap bebaszás, ma portolás Solarisra. Mindig csak a meló.

cáfol-tagad

A két szó teljesen más jelentéstartalommal bír. Íme két példa:

Etikai vizsgálatot indít az SZDSZ Kóka János ügyében, azzal vádolják, hogy segítette az LMP kampányát. Az LMP listavezetője cáfol.


Etikai vizsgálatot indít az SZDSZ Kóka János ügyében, azzal vádolják, hogy segítette az LMP kampányát. Az LMP listavezetője tagad.


A tagadás azt jelenti, hogy "nem én vótam", a cáfolat viszont az a cselekmény amikor konkrétan bizonyítani is tudja az alany - jelen esetben - az ártatlanságát! Az egyik
jóképességű egyszer ugyanis elkezdte a "tagad" igét a "cáfol" igével helyettesíteni, és azóta a teljes "újságírói" "szakma" átvette ezt a katasztrofális szemléletet. Szemlélet, ugyanis így akarva-akaratlanul is a fölényesen vigyorgó Kóka képe rajzolódik ki előttünk, amint kezében lobogtatja a bizonyítékot miszerint ő akkor épp a déli sarkon végzett földkéregkutatást, ahelyett, hogy egy riadt tekintetű idiótára gondolnánk, ahogy habogva próbál tagadni mindent.

sky marshall




André Blattmann


Switzerland. You don't fuck with them.

dragon age

Én még ilyen istencsászár adventure játékkal nem találkoztam, és igen, ebbe beleértendő a Mass Effect is (szintén BioWare produkt). Múlt hétfő estétől péntek délig játszottam 7 óra alvásokkal megszakítva, napi 4-5 helyett 2 táplálkozási eventtel (szerencsére asszonnyal kölcsönösen megértjük egymás devianciáit, így ilyenekből nincs semmi gond). Majd ír koherens review-t aki akar, én nem tudok. A BioWare-nél istenek dolgoznak.

Tegnap óta megint tudok rendesen aludni, a játék befejezése után még néhány napig az agyam Thedas világát vélte valódinak. Egyébként talán az is. ADDIKT

... and who's this girl?

Nincs meg egy filmje se, tehát nem szerepelt olyanban amit meg is tartottam volna, viszont hiába ismerős arcra, nem ugrik be a neve. Eddig bárkit kérdeztem, senki se tudta. Helpme pls?



Update: kommentek között jött a megfejtés, Leelee Sobieski, a film címe pedig “Walk all over me”.

doctor who season 5

Yay! Múlt szombaton elindult az új Doctor Who évad. Nem is akárhogyan, hanem egy igazán ütős résszel, melyben Billie Piper után Karen Gillian személyében végre megint egy látványosan kinéző sidekick-et kap a Doktor! Korábban egyébként a Fires of Pompeii epizódban már "látható" volt. Yay again, az eyecandy-t is kedvelő férfitársaim fellélegezhetnek. No és persze a főhősről se feledkezzünk meg: David Tennant legendás alakítását az évadindító rész alapján Matt Smith sem fogja alulmúlni, én legalábbis a látottak alapján ezt egyértelműen megelőlegezem.