szar vicc

... legalábbis ez volt a következtetésem hétvégén, amikor volt szerencsétlenségem arrafelé tekerni, de nem: teljesen komolyan gondolták. (keywords: entartete kunst)

2132590_1afac43a2acd3ea42be7f1b40dadf857_l
HolocArt-on-Lake


hunny

Az első troll.

_41149944_pooh_2
bro tip: use magnetz


munkáltatói szemlélet

Visszajelzések szerint azért rettennek vissza egyes cégek attól, hogy szolgálataimat igénybe vegyék, mert nem bírnák a stílust. Igaz ami igaz, valóban - hogy egy klasszikussal éljek - kissé csípős, hogynemondjam fanyar, de legelőször is azt kell megérteni, hogy ezen a szakterületen ez a default. Biztonság terén nem lehet kompromisszumokkal élni, hiszen minden ilyen elkerülhetetlenül magában foglalja egy-egy behatolási vektor lehetőségét. Melyik vezető merné bizton állítani, hogy az IT részlegén dolgozó léhűtők jó munkát végeznek? Leszámítva természetesen a jelenlegi munkahelyemet: én egy remek munkát végző léhűtő vagyok, épp ezért is van 24 óra szabadidőm. De volt alkalmam szakérteni olyan - nagy - cégnél, ahol a nálam kétszer többet kereső mutáns open proxyra konfigurálta az Exchange-t, ÉS észre sem vette dacára annak, hogy a szervere másodpercenként 10 spam-et küldött ki. Beszéltem olyan - megintcsak: nagy - közösségi oldal vezető fejlesztővel, aki nem hitte el nekem a FLUSH PRIVILEGES parancs szükségességét. És még sorolhatnám, de akkor ki venné meg a majdan’ elkészülő önéletrajzi kötetemet?

Jótanács: jobb hamarabb hozzám fordulni, mint későn.

apacsi-secured sony

“Purdue University security expert Dr. Gene Spafford told Congress that security experts knew Sony was running outdated versions of the Apache Web server software that did not have a firewall installed. Sony said hackers were able to breach the PSN and steal sensitive data while the company was fending off denial of service attacks from Anonymous, an online hacker group that typically takes up politically charged causes.”

[ loink ]

problem, linuxfags?

iPhone 2G/3G "No Wi-Fi"

64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=210 ttl=64 time=18.767 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=211 ttl=64 time=7.690 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=212 ttl=64 time=25.128 ms
64 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=213 ttl=64 time=1008.026 ms
Request timeout for icmp_seq 215
Request timeout for icmp_seq 216
Request timeout for icmp_seq 217

Sajnos 4 év után már az IT remekműnek számító iPhone 2G-t sem kíméli a pusztuló forrasztás átka. Az, hogy a Wi-Fi megszűnik működni, s a kijelzés tanúsága szerint létezni is,
állítólag lehet szoftver probléma is, de tekintettel arra, hogy 10 perc mélyhűtőben eltöltött idő 3 percre visszaadta a wireless-t arra enged következtetni, hogy esetemben mégiscsak a hardverhiba áll fent. Szerencsére egy reflow állítólag megjavítja.

(nő kezébe iPhone-t soha!)