fábry odaver

20070324-0718-kereszttuz.wmv

békejel

Csegevarások testközelből. De milyen is az? Képes összeállítás, valamint néhány extract:

Video: [ MPEG4/
HQ ::: H264/LQ ::: FLASH ]

beke01
Árpádsávos lány

beke02
Fiú (lány?)

beke03
Ez a helyes békelány odajött hozzánk és annyit mondott hogy "lécci ezt itt ne." De azt nem mondta meg hogy mit ne.

beke04
A kedves úrnak jobban tetszett a szivárványszín, mint a piros fehér zöld. Béke vele.

beke05
Békeaktivista. A hangulat fokozódásával a lányok kellemes hempergőzésbe kezdtek a kövön.

Már megint túl sok dolgot csinálok egyszerre... Leslie L. Lawrence, Harry Turtledove, és a Victoria manualja, amiket felváltva olvasok, nem jó ez így, mert bár élvezem, de ennyire mégsincs kapacitásom... :(

Ami hasznosítható anyag volt a tegnapi felvételeken (plusz netről pár fotó), azt összevágtam. Március 15 compilation (H.264/AAC). Flash verzió.

miabaj

"Fontossága miatt Varga István az utolsó, de nagyon hangsúlyos helyen foglalkozik a magyar bérszínvonal kérdésével. Magyarország jelenleg a világ 70 városának különböző foglalkozásait összehasonlítva a legszegényebb afrikai és ázsiai városok szintjén van. A Union Bank of Switzerland ( az UBS) felmérése szerint Budapesten a megélhetési költség a zürichinek a 67%-a. Ez akkor válik döbbenetes számmá, ha hozzátesszük, hogy az átlagbér csak a zürichi 6-7%-a. Paritásos alapon számolva tízszeres a különbség. A jelenlegi magyar minimálbér, amiről úgynevezett szakértők nem szégyellik azt állítani, hogy nagyon megugrott és túlfogyasztást eredményezett, és állítólag emiatt bomlott meg a külkereskedelmi egyensúly, amiért is hatalmas méretű megszorításokra van szükség, hogy a Gyurcsány-kormány úgynevezett Új Egyensúlyát helyre lehessen állítani; nos ez a túl magas magyar minimálbér 2,4 svájci frank / óra. A világ 70 városának átlaga 9,5 svájci frank / óra. Zürichben az átlagbér 32 svjáci frank."
Horror ez, bazmeg, kész horror...

Akarok én írni Demcsák Zsuzsáról? Nem. Egy hülye picsa. Akarok hülye picsákról írni? Nem. Avazze.

(azt hittétek ma írtam entryt mi? Ha-ha.)

ubuntu - linux for absolute suckers

Filename completion a'la bash faszán működik, biztos tesztelik meg minden:

user3@web:~$ mkdir test
user3@web:~$ cd test
user3@web:~/test$ touch abc
user3@web:~/test$ touch def
user3@web:~/test$ ls
[TAB-TAB] | anyad

Eredmény:

user3@web:~$ mkdir test
user3@web:~$ cd test
user3@web:~/test$ touch abc
user3@web:~/test$ touch def
user3@web:~/test$ ls -bash: COMP_WORDS: bad array subscript
-bash: COMP_WORDS: bad array subscript

abc def
user3@web:~/test$ ls | anyad


user3@web:~/test$ cat /etc/debian_version
testing/unstable


Tegnap beszereztem egy M-Audio Transit nevű USB csatlakoztatású hangkártyát, mivel az iBook nem rendelkezik optikai kimenettel. 4 CD járt hozzá, de én csak egy párszáz kilobyte-os drivert tettem fel a Mac-en megszokott duplaklikk+reboot módszerrel, és ennyi. Ez még nem vinne rá írásra, de van egy ilyen érdekes feature-e az OSX-nek, hogy ha kihúzom az éppen használt USB-s kártyát, akkor az audio streamet megszakadás nélkül áttolja a beépített analóg kimenetes hangkártyára. Ugyanez visszafelé is működik.

Ja, hogy linuxon még mindig nincsenek a hangrendszerekben összemixelt csatornák
sem?

hungarian improvement pack

Átkonvertáltam a Hearts of Iron 2: Doomsday-hoz készített Hungarian Improvement Pack-et (thread, letöltés) alap HoI2-hez. Vegye, vigye.

A tegnap este - effektive - befejeződött, kedvesemmel játszott HoI2 multiplayer party (alternatív 2. világháború, ahol Csehország nem adja be a derekát a müncheni egyezménynek) vége:

hoi2-07
HUN: én, CZE: ő


Volt egy veszélyes hónap, amikor kétséges volt, hogy a Wehrmacht áttöri-e a Krakkó vonalában védekező maradék lengyel hadsereget, ezáltal betörve a védtelen Felvidékre és Csehországba a védővonal megkerülésével... Szerencsére ez a többfrontos háború miatti erőszéttagoltság miatt nem sikerült nekik, és a Magyar hadsereg a légierő támogatásával előretört Friedrichschafen-ig, ahol a masszív francia-német frontot elérve a német ellentámadás elől taktikai visszavonulást végzett, amivel alkalmat adott a második francia offenzíva elindítására, ami ezúttal sikeres volt.