sun, mert anyád.

SunFire X2100.

Egy szar.

Fantasztikus AMIBIOS van benne, garancia a minőségre. A második bootnál már gombnyomással tudom fagyasztani a POST-ot. A HDD rack-en semmi LED nincs, az nem fér bele az árba gondolom. Semmi különös, szabvány dzsunka szar PC, az Úr kettőezerhetedik esztendejéből, kurvadrágán mérik a parasztnak, kilóra. VPS. Van benne szervízprocesszor persze, dehát ekkora fos mellé ez a minimum. A fasza, huszonvalahány éves Solaris kernel darabokra esik szét egyes USB billentyűzetektől, ki ne bízna rá bármit egy ilyen rendszerre?

De mondjuk legyen, install! Dacára annak, hogy az install közben tökéletes a linux-feeling, megvan a kifestőkönyvbe való gyermeteg és ronda gnome desktop, ami persze a szokásos, 8 bites személyi számítógépeket idéző sebességgel rajzólódik ki (de minek)... Ott unom meg végleg, hogy első mozdulatom egy bináris indítása lenne a filekezelőből, duplaklikk. Ami szabványos. De nem ebben a fosban! Mert ez a ganétenger erre megkérdezi, hogy mégis mi a faszt akarok: megnyitni terminálban, megnézni a tartalmát, simán csak elindítani, USB-s vibrátoros műpinára kiírni, esetleg cancel? Jó kurva anyád, az. Ez önmagában nem sun bug hiszen szoftverkommunizmus végeredménye, viszont abszolut beszédes hogy a cég ezt választotta. Javadesktop meg mindenfaszom, de a staroffice se képes elindulni. Ez még az első login volt.

Csoda, ha ingyen küldenek ebből a fospumpából DVD-ket, csak valaki vigye már? "Trusted..."

Partíciókat akarsz szerkeszteni? Hülye paraszt, jobb ha kéznél van nálad valami atomfizika tankönyv, mert cylinderhatárokat fogsz számolni terminálban. 2007 van, amúgy. Ez a legfapadabb, leggusztustalanabb implementáció amit valaha láttam. FreeBSD-t bootolsz, megtudod, hogy a video adapter CGA (igen bazmeg, vissza 1990-be, "Hogyan Kellene Implementálni A VGA Szabványt Ezen A Héten" compo hegyek).

És zúg, mintha ettől jobb lenne, vagy cserébe nyújtana valamit. Ja, kikapcsolva is.

Micsoda fos, micsoda fos, dejó, hogy nem az enyém.
*phew*

P.s.: anno egy sparc-os ultrastationt egy pcmcia kártyára és egy bugos hub-ra cseréltem. Na az a csótány, az ennél mérföldekkel volt jobb. Ezt most azért mondom, hogy meglegyen a perspektíva. Sun still suxx ass.

UPDATE: csak vicceltem. A fenti bugok ellenére SunFire rulez, van benne Lights Out Management meg minden. Vegyetek ilyet.

Ernőke, a kis barna piciny bogár ismeretlen helyen és időben született. Élete utolsó másodpercei egy DEC Multia alaplap alsó tájékán elhelyezkedő hűtőborda hővezető gyantájában teltek le.

Szép halál?

in other news...

A "The Company" egy három részes sorozat, ami többek közt Chris O'Donnel, Michael Keaton, Alfred Molina, és Alexandra Maria Lara (Der Üntergang) főszereplésével az ötvenes évektől a hidegháború végéig nyomon követi néhány CIA ügynök illetve a "Szovjet ügyosztály" működését Berlinben, Magyarországon (56!), Kubában, és végül Oroszországban. Mivel nekem tetszett - különösen az 56-os rész (ep2) - így megkapjátok az egész sorozatot. Igyekezni a letöltéssel.

1x01
1x02
1x03

További ajánlott (ám nem feltöltött) művek: IT Crowd season 2, Sarah Connor Chronicles (egyelőre csak pilot).

Hétvége van, síri kuss honol a neten két napig. Persze egyébként is végtelen fossal van tele, tehát nem vesztettem sokat. Sőt valójában örülnék neki ha valamilyen csoda folytán megdöglene ez az egész undormány. Back to FidoNET.

Tíz évvel ezelőttig egyébként még nem volt ilyen szar az egész. Észrevettétek (ti gondolom igen...), hogy a wikipedia valójában az egyik legkártékonyabb internetes deformáció? Központosított, cenzúrázott, általánosságokkal teli "polkorrekt" zsidófórum, a szokásos "kommunális" légkörbe burkolva. Ma már azon se lehet úgy végigscrollozni a lapot, hogy ne ütköznék bele 5-6 keretes részbe, ahol valami okos véleményvezér leírja hogy ez a szekció ezért-azért nemjó, törölni, mergelni, átírni kéne, jaj szegény guideline-ok, etc. Hová lett a "diversity is good" szlogen?.. Elég vicces volt azt is több alkalommal olvasni, ahogy ezek az egysejtűek sírtak hogy
"jajmilesz ha az USA lezárja/megveszi/whatever a netet, jajajaj!" Képmutatók, és ostobák. Amit a rinyálás szüneteiben építetek, az a szokásos ideológia, a korlátok közé szorított "szabadság", meg a vidám barakk. Ma már jól látszik, hogy olyan is. Nos híreim vannak számotokra: kurva anyátok.

Olyan jót tudnék röhögni az ezekbe a kommunizmusnál látott hazugságokon és ideológiai célkitűzéseken (tudjuk, hová vezetnek) alapuló folyamatokba aktívan bekapcsolódó, ugyanakkor a cenzúra (polkorrekten: guideline) mindenhatóságát hírdető, eközben a szabadságról rinyáló idiótákon, ha nem lenne az egész folyamat olyan végtelenül gyászos.

Mivel a GPL köré szerveződő fanatikus szekta is ide tartozik, így nemrég átfutottam a régi MPlayer-es levelezéseimet és egyéb megnyilvánulásaimat, és örömmel vettem tudomásul, hogy szerencsére már akkor is nagy ívben tojtam az azóta formába öntött, és a GPL-zsidók (lásd Moglen, RMS) által szinte hetente előrángatott "spirit of the GPL" nevű hatalmas, és szerencsére jogilag 0x00 kamura. Egyébként ezért is szavaztak le engem a szabadszoftverkommunisták végül, mert amikor a KiSS jogsértés ügyében anyagi kárpótlást kaptunk volna, azt mi - a Core Team - úgy döntöttünk, hogy elfogadjuk. Ám végül ettől is elesett a project, mert a sok kis szar GPL-fanatik abba az álomba ringatta magát, hogy majd isteni dicsfénytől övezve a bíróságon porba alázzák a roszcéget (sic). Talán nem árulok el nagy titkot ha elmondom, hogy ezután a puccs után 0 (nulla) válaszlevelet sikerült az agresszívkismalac kaliberű
súlytalan hülyeségeikre kapniuk a szóban forgó cégtől, és végül már a "press" is ejtette a témát. Bukás 0xFF.

Elvégre lófaszt se érdekelnek a vallási fanatikusok hülyeségei, menjenek csak szépen a csövesek közé az utcára, óbégatni. Amíg ott is fel nem rugom őket. Vajon sikerül földalatti bunkert építenem valami hegyekben, mire ezek a bolsevik állatok ártani tudnának nekem?

ottomanowned
Ki mondta, hogy Mohács előtt 53 évvel nem lehet a sivatag homokjába taposni az ottomán törököket?

Minden évben megfogadom, hogy legközelebb a hidegebb idők beköszönte előtt az átlagosnál erősebb vitaminkúrát tartok, majd ezt egy év múlva természetesen elfelejtem. Szerencsére idén gyorsan túlestem a menetrendszerű megfázáson. Murphy érvényesül: reggel szarul vagyok, bezzeg este már van fűtés. "Eső után..." Na mindegy.

Peter Sellers három szerepe a
Dr. Strangelove-ban a legfantaszikusabb játék amit valaha láttam, és ha már film, akkor itt van még egy amit el se hiszem, hogy egészen idáig nem láttam: Happiness.

sellers-s