i ...

iacchup

(scientifically proven factoid)

FX!32

Végre sikerült szert tennem egy alpha architektúrára buildelt Windows 2000-re, fuck yeah (thx strangelove). Önmagában még nem is lett volna ez nekem érdekes, azonban az IT development akkori fellegvárának számító DEC még 1996-ban elkészítette az FX!32 nevű runtime Intel emulátort, elősegítendő az Alpha architektúra térnyerését a Wintel posvány ellen. Ezt az emulációs réteget a Win2k már natívan tartalmazta, én pedig - természetesen - már jó ideje meg akartam tekinteni.

Az install során egyetlen showstopper akad: a partícionálás... Minden létező dokumentáció marhaságot ír e kérdésben (az install pedig ki fog lépni), tehát íme az Egy Igaz Út:

  1. az AlphaBIOS (aka ARC) felületén létre kell hozni egyetlen egy darab 6-10Mb-os partíciót (System partition), a lemez többi része legyen free! Valószínűleg a CD-n található arcinst.exe is megfelel e célra (többre nem, mert egy bugos szar), de minek.
  2. ugyanott rögtön ezzel a lendülettel meg is kell formázni FAT-ra (Standard Format)
  3. sör

A boot partíció (ami már lehet NTFS) létrehozását már az installerből kell elvégezni. Ja igen, az MS mintha fordítva nevezte volna el a system-boot partíciópárost, meh.

És akkor jöjjön a lényeg:




a tegnap reggeli innodb corruption

úgy hiányzott, mint egy falat kenyér

mysql> drop database piwik;
InnoDB: Assertion failure in thread 1098947776 in file fsp/fsp0fsp.c line 3170
InnoDB: Failing assertion: not_full_n_used >= descr_n_used
InnoDB: We intentionally generate a memory trap.

de tényleg, amúgy kurvajó ez a mysql, csak az miért van hogy egy másik gépen egy régi unstable freebsd zfs implementációval hetente random lefagyó postgresqlről azt se tudom hogy létezik (ugyanis soha nem bír elcorruptolni), de ha ez alatt a fos alatt crashel el valami, akkor már megyek is a backup szalagokért

freebsd sucks less

FreeBSD 8.2 has finally fixed the long-standing if_tap/if_tun “No buffer space available” bug, which has really plagued some VPN deployments (it was moderately alleviated with the linked patch).

On the other hand, ZFS became a real memory hog with this revision. Certainly a bug, fix it asap!

notch sucks

A fogyatékos torrenthuszárok egy ideje orrba-szájba idézgetik ezt a pocsék java kódert, mert azt bírta kiejteni a száján, hogy “a kalózkodás nem lopás”. Azt valahogy elfelejtik hozzátenni, hogy nevezett személy igen durva DRM-et írt a minecraftba, ami elküldi neki a játékos nevét az applikáció indításakor, és multiplayer szerverre csatlakozáskor is. Egyébként ennek menetrendszerű következménye az authentikációs szerver ledöglése (igen, azt se tudta normálisan megírni). No minecraft for you, customers!

Tovább hódit az ostobaság divatja.

a dragon age 2 nevű borzalomra

... nem is pazarolnék szót, annál inkább érdemes viszont beszélni az AGD Interactive nevű formációról. A srácok ugyanis személyes kedvenceimet, a Sierra régi kalandjátékait szemelték ki, és készítettek belőlük (legalábbis néhányból) VGA remake-et. A repertoár egyelőre (?) nagyobbrészt a Sierra első, Adventure Game Interpreter néven a ’80-as években híressé vált kalandjáték-készítő rendszerével készült játékokat takarja, ezen belül is konkrétan a King’s Quest 1-3 részeit.

kq3
King’s Quest 3 anno...

kq3redux
És most.


Személyesen engem ezekhez túl sok élmény nem köt, mivel a sorozatból csak a harmadik, negyedik és ötödik részeket tudtam anno megszerezni, és ezek is többnyire nélkülözték a Space Quest, Larry, és Hero Quest (aka: Quest for Glory) sorozatok jellegzetes nyelvi és képi humorát, mely igen erősen hozzájárult a Sierra-függőség kialakulásához. A helyzetet nem javította, hogy a KQ3-ban a végigjátszáshoz szükséges potion-ök receptjét az eredeti játékhoz adott manual-ból kellett volna kiolvasni, ha jól tudom (arról nincs információm, hogy a fenti remake-ben ez hogy van megoldva, mert még nem kezdtem el a játékot). Ha már említettem a QFG-t, nos, annak második részéből is elérhető egy AGD-féle verzió, és ezzel teljessé vált az egész saga “VGA-sítása”.

A fenti, egyébként igen remek minőségű játékok Windows és
MacOS X verzióban is (!) elérhetőek, teljesen ingyenesek (!), támogatást pedig ki lehet fejezni a saját adventure játékuk, az Al Emmo: The Lost Dutchman’s Mine megvásárlásával.

openvmshobbyist.com hijacked

The new page is: http://vmshobbyist.com

megvakultam!

http://apple.com/ipad/smart-cover, lent mouse drag, enjoy. Valahogy így kell termékoldalt csinálni.

afpd vs zfs

23152 afpd 4.167161 NAMI "../data2"
23152 afpd 4.167194 RET lstat -1 errno 13 Permission denied

Note to self: afpd can’t share zfs mountpoints directly, share a subdir instead.