újabb ostoba

A szerencsétlen egyetemista linuxos köcsögök érdekes lelkivilággal rendelkeznek. Ha Apple termékről van szó, az számukra - ifjú kommunista mivoltukból adódóan - burzsoá luxustermék, és ezt minden eszközzel igyekszenek bebizonyítani.

A mai ostoba:
prygme, a hupper blogger. Előre szólok: helyesírást a blogjában ne várjon senki.

Rögtön megfigyelhető az erős felütés, ahogy "tényekkel alátámasztott" összehasonlításnak aposztrofálja összehányt karaktereit. Nem bírom tovább röhögés nélkül, úgyhogy lássuk. Az összehasonlítás alapja az 21"-es iMac, mely 3 Ghz-es Core2Duo CPU-val, 2Gb RAM-mal, és NVidia 9400M GPU-val érkezik 1300 USD-ért vagy 327000 Ft-ért (mindkettő adóval együtt). Fogyatékmester a következő versenyzőkkel igyekszik bebizonyítani saját ostobaságát (sikerrel):

#1: Dell Inspiron 537s. Ez egy darab fekete pécé doboz, monitor nélkül. Ennyi erővel vehetett volna CPU nélkül egy alaplapot is, az is óccsó és önmagában használhatatlan. Idióta.

#2: Dell Studio One 19. Mint látható, ez egy iMac copycat a Dell-től. 3 Ghz, 4 Gb RAM, NVidia 9400M, szinte ugyanaz a konfiguráció, csak ezen ráadásul nem fut a Mac OS X. Ha az 1200 dolláros induló árból levonjuk a misztikus 119 dollárnyi "total savings" tételt, majd hozzáadjuk a 100 dolláros áfát, kijön az 1200 dolláros ár (nem túl meglepő módon).

Ha az iMac helyett ezt választod, kemény 100 dollárral, 20 ezer forinttal olcsóbban megkapod... Japánban, mert Magyarországon nem kapható. A linuxfogyatékost ez természetesen nem rettenti el, mélyenszántó elemzésében ezt az apró információt letudja a
"megkapod" szóval. Gondolom ő a 100 dolcsi különbözetből megoldja az utazást/szállítást, hogy vegyen egy Windows 7-tel felszerelt PC-t. OS X ezen sem fut. Igen, prygme nagyon hülye, tudom, menjünk is tovább mert nincs egy egész napom erre az idiótára.

#3: HP TouchSmart iQ500 All-in-one (óll inkluzív, 'bro!!!)

Specs: 2 Ghz, 4 Gb, NVidia 9300M GS. 625 dollár. Első látásra tényleg jóval olcsóbb mint amennyivel szarabb, de a linuxostoba hazudozása itt is könnyen tetten érhető. Szerencsétlen ember egy 2008-as kiadású HP gépet hasonlít össze egy 2009-es Apple Mac-kel. Idióta? Igen.

Apple iMac 20", anno 2008:
$1200 + TAX
HP TouchSmart IQ500, anno 2008:
$1200 + TAX

Uh-oh. Olcsóbb? Nem. Kifutó modell? Igen. Lassabb? Igen. Konklúzió: BUY IT NOW! ;)

#4: Gateway ZX4800

Fogyatékosunk utolsó szánalmas vergődése. A linuxosokkal az a baj, hogy iszonyú igénytelenek (mint ez a választott OS-ükből is látható). Ugyanis ennek a "remek" pécének a "videokártyája" egy Intel GMA X4500 jelű 3D
lassító. Hogy ez a Trident 8900 klón mit keres egy NVidia-val egy összehasonlításban... arról kérdezzétek nyugodt szívvel a linuxost, akinek a tuxracerből és a kompizkockából áll a 3D acceleration igénye.

Ja igen, asztali gépen leszarom a touchscreen-t. Köszöntem a figyelmet.

UPDATE: közben kihevertem a röhögőgörcsöt és sikerült továbbolvasnom. Megérte, mert végül prygme megtalálta az iMac igazi jó pécés ellenpárját!

10326662-cheap-used-imac
Ez egy iMac

Thermaltake_VD2000BNS_Matrix_fekete_aluminium_haz
iMac, prygme-edition! Megdöbbentő a hasonlóság, nem?

UPDATE#2: válaszolt az idióta. A "Mac drágább mint a PC" témakörben eképp érvel (megfigyelendő a finoman cizellált stílus illetve mondatszerkesztés): "ya Gabu, a Notebookom Windowsal legalább 2x annyiba került, mint a gagyi Macintoshod! bebebeeee:)".