a hegy gyomrában - under the mountain

Áhh, végre megtaláltam!

Erre a sorozatra a 27 év alattiak nem nagyon emlékezhetnek. A '90-es években ment az
eggyesen a reggeli gyerekműsorok között (matiné!), és egy generáció ismerhette meg az elemi rettegést általa. Ha ez nem lenne elég érzékletes, tessék belegondolni milyen hangulata lehetett egy olyan filmsorozatnak, amit még 20 év távlatából is pontosan fel tudok magamban idézni. Az egyszerűség kedvéért a RégiSorozatok oldalról gátlástalanul lenyúlom az ismertetőt:

Rachel (Kirsty Wilkinson) és Theo (Lance Warren) mint említettem, ikrek, akik nyári vakációra a Kráter-tó mellett élő rokonaikhoz utaznak. Felkeltik egy temetkezési vállalkozó(nak álcázott földönkívüli), Mr. Wilberforce (Bill Johnson) és csatlósai figyelmét, akik rögtön az ikrek életére törnek. A gyerekeket egy Mr. Jones (Roy Leywood) nevű öregúr veszi védelmébe, akiről kiderül, hogy ő is emberi alakot öltött űrlény. A Földre azután érkezett, hogy Wilberforce-ék elpusztították a bolygóját minden lakójával együtt, és a Földre is hasonló sors vár, ha a parazitákon múlik. Wilberforce-ék valójában gusztustalan, mócsingos, iszapszerű viziszörnyek, akik rövid időre képesek emberi alakot ölteni. Az egyetlen mód a megfékezésükre két különleges erővel bíró kavics, amik működtetéséhez egy szoros, telepatikus kapcsolatú ikerpárra van szükség, ezért az ellenszenv Wilbeforce-ék részéről.

Jótét lelkek feltöltötték a teljes magyar sorozatot a Youtube-ra, de tartok tőle, hogy az újbóli megnézése lerombolná (begyógyítaná?) a mélyen a tudatalattimba égett lenyomatot (ahogyan ez már sok ilyen alkalommal megtörtént), így valószínűleg kihagyom. Nem mondható el ez ugyanakkor a hamarosan elkészülő remake-ről (igen, jól olvasod, úristen, musthave, hihetetlen, őrület)!

hearts of iron 3

Közben egyébként már 2 hete megérkezett a Hearts of Iron 3 CD-m, de nem írtam meg rögtön, mert a játék egy bugos szar, pedig már az 1.3-as patch-nél tartunk. Ez van, szokásos Paradox release...










hup, anno 2006

Manapság "szakmai fórumokon" elég sok szó esik arról, hogy a Linux kernel és a disztribúciók "fejlesztésében" micsoda őskáosz van. Ma már nem azonnal kövezik meg az embert, ha felhívja a figyelmet az olyan csacskaságokra, mint például Linus Torvalds hírhedt "Security people are leeches!" kifakadása, vagy arra a tényre, hogy a kernelfejlesztők sorozatosan bélyegzik a kritikus biztonsági hibákat jelentéktelenként. Már ahol megtalálják őket. Néhány éve viszont ilyen eretnek gondolatokért ezer ember ugrott a szerencsétlen delikvens torkának. Nekem is volt szerencsém már 2006 előtt is - saját tapasztalatból - megérezni ezeket a tendenciákat, azonban a tudatlan tömegek - természetszerűleg - nem egészen értettek velem egyet ;)

Íme egy kis ROTFL kategóriás válogatás azokból a napokból, amik végül a HUP nevű fosportálról való (első)
bannolásomhoz vezettek. Igen, "stélusom kissé csípős, haddnemondjam fanyar", de jó részének sajnos a fenti előzmények az okai.

TrueBSD 0.1
A Novell vezérigazgatója nyílt levélben cáfolja a Microsoft állításait
Tömeges hibák a Linux kernelben
Hova lett a Gabu cikke?