megfigyelés???

Tombol a jereváni rádió kéremszépen... Eképp tessék értelmezni ami az ügyben olvasható, hallható...

Erről az UD-s ügyről van szó, ami 2006 óta - akárhogy is nézzük - a legnagyobb belpolitikai fiaskó. A vicces egyébként az, hogy valójában az ügynek minimális a politikai vonatkozása. Persze én csak találgatok... Szemlátomást két szálon futnak a dolgok. Eddig... Egyrészt itt van nekünk ez a Szilvásy, aki (feltehetően a hagyományos 9/11 ünnep hullámaira szándékosan ráidőzítve) bejelenette, hogy "milliónyi" e-mailba (yikes!) tekintett bele valaki, és ennek kapcsán házkutatást indítványozott egy "ismert" vagyonvédelmi cég ellen. Aki az In-Kal-ra gondolt az visszaadhatja nem használt szürkeállományát a természetnek, hiszen az a cég - bár valóban elkövethette-elkövetheti, de - házicég, nekik szabad. Meglehetőst komikus körülmények között lefoglaltak szervereket (gyakorlatilag rack szekrény szinten), amik nem is a kérdéses cég hatáskörébe tartoztak. Olyannyira nem, hogy még különféle vintage hardverek is repültek. Ez azonban akkor még nem volt nyilvános, így a médiák természetesen már aznap estére kilabdázták egymást közt, hogy bizta' a Freemail-ről van szó (zseniális...), és az esti RTL Híradóban már szaftos kis animációk kíséretében ömlött a PC-ABC színvonalú tájékoztatás mindenféle "telephelyen végrehajtott" feltörésről (lol).

Szilvásy azonban folytatta dezinformációs hadjáratát (végülis NBH, szóval ezt nem róhatjuk fel neki bűnként... vagy talán mégis?), és válogatás nélkül diktálta tovább az ügyet: feltört
kormányzati gerinc (muha), feltört NBH-s háló (ne fárasszatok), és még nyilván nincs vége. Hogy akkor most Merciket osztogatnak (Szilvásy személyesen), vagy Moszkvicsokat fosztogatnak? Mindenki annak hisz, akinek akar...

Az UD természetesen
mindent tagad, és - gyanítom - csak azért nem röhögnek jóízűen Szilvásy tündérmeséit, meg Ibolyka vonaglásait látva, mert... Hadd ne magyarázzam.

A másik - agyonsztárolt, tehát lényegtelenebb - szálon ott van az, hogy a házkutatás során találtak egy hangfelvételt (nyilván több között), amelyet gyorsan le is passzoltak Ibolykának, aki aztán igazi jó megélhetési ribancként rögtön teletrombitálta az összes létező fórumot, hogy szerepelhessen.
És látványosan megbuktathassa belső ellenzékét. Az őt igazán nem zavarta, hogy a "bizonyítéka" teljesen semmitmondó, és a másik fél kezében már cáfolatnak is jó lenne, ha nem folyna épp országos titkosszolgálati-, és médiahadjárat a cég ellen. Nem tudni, hogy Almássy nyert-e volna, és - frankly - le is szarom, de Ibó azért bebiztosította magának győzelmét, kerül amibe kerül. De mibe is kerül? Kiket is rugdos arcon ez az idióta fejgerinchúros? Én még a neveket se írom le (elolvashatjátok ti is), de nagyon érdekes embereket baszogatott meg, nem is kicsit, és szemlátomást nagyon-nagyon rossz időzítéssel.

Abban sem vagyok biztos, hogy 2010-ben még köztünk lesz, de a várható Fidesz győzelemmel alighanem be lesz szántva. Szilvásyval, és az ügy egyéb szereplőivel kapcsolatban pedig inkább nem is bocsátkozok találgatásokba - nem is akarom tudni.